Elgitarr

I grund och botten är akustisk gitarr och elgitarr samma sak. Dock öppnar elgitarren upp för att spela med andra ljud och lättare finna sig tillrätta i genrer som rock och pop där man kanske vill spela ett solo, spela med overdrive eller andra effekter.

Plats: Östhammar, Gimo, Öregrund, Alunda och Österbybruk

Årskurs: Från åk 1 till och med gymnasiet

 

Du behöver ett eget instrument.

Vill du lyssna på hur en elgitarr kan låta?

Kontakta oss för mer information eller ansök till kursen!

Ansök till kurs
Johan Sundström
Johan Sundström Musiklärare Gitarr, bas, musikproduktion, film & foto
Telefon: 0730-73 58 86

Jag är född i Piteå och uppvuxen i Göteborg samt Arvidsjaur. Jag spelade gitarr och trummor i Arvidsjaurs musikskola från åk 4 och har examen från musikhögskolan i Piteå. Jag har pluggat ett år på GIT i USA, Los Angeles. Jag har jobbat i Stockholm och Roslagen i ca 20 år. Bäst av allt är att spela musik med andra och arbeta med allt det som musiker har runt omkring sig. Jag tänker t.ex. på att arbeta i studio (musikproduktion), liveljud och media (foto/)film).

Det viktigaste på mina lektioner är att eleverna får med sig det traditionella, det nutida och den så avgörande kreativa processen. Jag vill att eleverna får uppleva glädjen med att uttrycka sig tillsammans med andra. Att de får en känsla av sammanhang i ett samhälle – en kultur.

Simon Svärd
Simon SvärdMusiklärare Gitarr och bas

Jag började spela gitarr som 13-åring. Från början är jag självlärd, men jag har med tiden läst på studieförbund, musikgymnasium, folkhögskola och högskola. Jag spelar alla möjliga stilar men brinner lite extra för jazz och fri improvisation. Jag utgår dock alltid från vad eleven tycker är roligt och bra, så det kan vara bra att fundera på vad man har för önskemål med undervisningen när man börjar hos mig.

Jag har samlat lite musikexempel under kursutbud gitarr som förhoppningsvis kan inspirera till vidare utforskning. Jag har medvetet undvikit superstjärnorna, det finns så mycket intressant att hitta på annat håll om man vet var man ska leta.