Foto

En bild säger mer än tusen ord! Allt du behöver är en kamera och en idé.

Om du tycker att det är roligt med foto och film och vill lägga ned mer tid på det anmäl dig då till kulturskolans film/foto-kurs. Kanske har du ett kompisgäng som du vill göra en fotoutställning eller en film med?

Du kommer lära dig bildkomposition och kameran så att du kan fotografera eller filma. Du lär dig kamerans funktioner, ljussättning och att redigera såväl fotografier som film. Inga förkunskaper krävs.

Under hösten arbetar vi med foto och avslutar med en utställning på Storbrunn. På våren filmar vi och har filmpremiär på biografen på Storbrunn. Det går alldeles utmärkt att använda sin egen mobilkamera och Kulturskolan har digitala systemkameror och bärbara datorer med redigeringsprogram som du kan få använda.

Vill du se hur det kan se ut när man fotograferar?

Kontakta oss för mer information eller ansök till kursen!

Ansök till kurs
Johan Sundström
Johan SundströmMusiklärare. Gitarr, bas, musikproduktion, film & foto
Telefon: 0730-73 58 86

Jag är född i Piteå och uppvuxen i Göteborg samt Arvidsjaur. Jag spelade gitarr och trummor i Arvidsjaurs musikskola från åk 4 och har examen från musikhögskolan i Piteå. Jag har pluggat ett år på GIT i USA, Los Angeles. Jag har jobbat i Stockholm och Roslagen i ca 20 år. Bäst av allt är att spela musik med andra och arbeta med allt det som musiker har runt omkring sig. Jag tänker t.ex. på att arbeta i studio (musikproduktion), liveljud och media (foto/)film).

Det viktigaste på mina lektioner är att eleverna får med sig det traditionella, det nutida och den så avgörande kreativa processen. Jag vill att eleverna får uppleva glädjen med att uttrycka sig tillsammans med andra. Att de får en känsla av sammanhang i ett samhälle – en kultur.