Klarinett

Lär känna klarinetten och dess möjligheter! Vi har kurser i klarinett på olika nivåer.

Många elever väljer klarinett då det är ett instrument med många möjligheter och lätt att lära sig spela på. På en klarinettlektion övar vi till exempel på gehörsspel, improvisationsövningar, spel efter noter och vi varvar vi ofta teknikövningar, melodispel och komp.

Klarinetten förknippas oftast med romantik, fingerfärdighet, kommunikation och uttryck. Med klarinetten kan du skapa både mjuka och aggressiva toner och låta den känsla du har inom dig komma fram.

Många konstnärer har förstått kraften i klarinetten. I början av 1900-talet gjorde jazzen den till ett ledande instrument. Benny Goodman, Martin Frost och Sabine Meyer är några av klarinettspelarna som har gjort detta instrument till ett av de mest mångsidiga vindinstrumenten.

Instrument finns att hyra.

Vill du lyssna på hur en klarinett låter?

Kontakta oss för mer information eller ansök till kursen!

Ansök till kurs
Erikas Pikiotas
Erikas PikiotasMusiklärare Klarinett, saxofon, tvärflöjt och blockflöjt
Telefon: 0730-75 58 20

När jag var liten jag började spela fiol  på musikskola, men efter ett tag jag kände att det inte var mitt instrument och då började jag spela klarinett. Senare gick jag utbildning på Litauiska Musik akademi  och Klaipeda Universitet  och nu spelar jag klarinett , saxofon , tvärflöjt och piano.

det bästa med alla träblåsinstrument är att man kan spela alla slags musik- börja med klassiskt och avsluta med rock och pop