Trummor

Trummor är världens äldsta och mest förekommande musikinstrument, och den grundläggande formen har varit densamma i tusentals år. Trummor har länge använts i olika kulturer över hela världen. De har ofta haft en magisk betydelse och använts i olika ritualer och som instrument vid danser inom dessa.

En trumma är ett slaginstrument med ett eller två membran som spänts över en cylinder eller på annat sätt cirkulärt format ihåligt föremål av material som trä, lera och metall. För att spela på trummor använder man trumstockar, klubbor, vispar eller händerna.

Trummor används i samtliga musikstilar men det är kanske inom pop och rock som trummorna har sin mest framträdande roll.

Om du väljer att börja spela trummor får du lära dig en massa olika rytmer och takter. Du kommer både att spela själv med lärare och tillsammans med kompisar. Vill du så kan du också efter ett tag skapa ett band.

Vill du lyssna på hur trummor kan låta?

Kontakta oss för mer information eller ansök till kursen!

Ansök till kurs
Oscar Johansson Werre
Oscar Johansson WerreMusiklärare Trummor

Jag heter Oscar Johansson Werre och jag är trumslagare samt trumlärare.

Jag har spelat trummor längre än vad jag kan minnas. Första gången jag stod på scen var jag två år gammal och spelade på en golvpuka tillsammans med min pappa. När jag var 10 år började jag ta trumlektioner och när jag skulle börja gymnasiet så kom jag in på Södra Latins musiklinje i Stockholm. Efter Södra Latin så studerade jag 4 år på Kungliga Musikhögskolan.

Jag har fått flera stipendier för mitt musicerande, bl.a. Ivar Rondins stipendie 2016, Ronnie Gardiners ”Swedish Drummer Deserving Wider Recognition Award” 2017 och Jazzaspen 2021. När jag inte undervisar så brukar jag vara ute och spela konserter med olika band, mest i mellansverige men jag har även varit i  Grekland och Japan och spelat.

Jag har jobbat som musiklärare på Nannaskolan i Uppsala, Uppsala Kulturskola och på somrarna brukar jag undervisa på Visingsös jazzkurs. Jag började på Östhammars Kulturskola hösten 2020.

Välkommen!